Plimbări cu bicicletele noastre

NOU – ture cu bicicleta si pentru cei care n-au mai pedalat niciodată la munte, cu grad de dificultate scăzut!
NOU – o sesiune de training pe e-bike inclusă în pachet!
NOU – pachet de cazare pentru însoțitori

Dacă te-ai decis să ni te alături în superbele ture montane, îți putem spune din start: distracția este imensă și putem aborda trasee apropiate nivelului tău de tehnică și pregătire, iar urcările vor fi acum mai simple ca oricând. Îți punem la dispoziție 9 biciclete din gama Haibike 2020/2021/2022, așadar pentru 9 persoane.

Traseele:

Traseele standard au o lungime de aproximativ 40 de km cu o diferență de 1.200m, pentru toate cele 3 zile de participare, însă acestea se pot modifica în funcție de cerințele grupului. Dacă diferențele între participanți sunt foarte mari, se pot face două grupe separate.

Tipuri de trasee: începători (pentru cei care n-au mai pedalat la munte), standard (dificultate medie similare cu cele de maraton) și aventură (trasee cu dificultate crescută, cu porțiuni tehnice și diferențe mari de nivel).

Poți alege între traseele simple, cicloturistice…
… sau cele de dificultate medie, însă cu peisaje spectaculoase.
Nemaivorbind de cele cu adevărat grele, special alese pentru cei care vor să trăiască o experiență unică!

Program:

Toate turele organizate se defășoară de vineri de la orele prânzului până duminica dupăamiaza. În fiecare zi există câte un traseu, plecarea se face dimineața, iar în funcție de dispoziție, ne întoarcem mai devreme sau mai târziu la cazare. Cum nu ne grăbește nimeni, avem la dispoziție toată ziua pentru a admira natura. Sosirea este de preferat să se facă vineri până în orele 12:00 ale prânzului, iar plecarea se poate face duminică oricând.

NOU – ziua de vineri include bonus un curs de tehnică în care vom dezbate următoarele teme: setarea bicicletei, abordarea virajelor, abordarea urcărilor, abordarea coborârilor, utilizarea corectă a vitezelor și a modului de asistență, frânarea în funcție de situație.

În curte:

În curtea FreeRider ai la dispoziție un pump-track pe care te poți distra cât vrei, mai ales că-ți punem la dispoziție gratuit și o bicicletă specifică, ai rampe de sărit, elemente tehnice sau de echilibru. Îți explicăm cu mare drag cum să folosești tehnica de pe pump track ulterior pe traseu.

De asemenea, un bike-wash este disponibil pentru a-ți putea spăla bicicleta după fiecare tură. Soluții de lubrifiere sunt furnizate alături de soluțiile de curățat bicicleta de către Muc-Off. Gratuit, desigur.

Cazarea:

Poți alege una dintre cele 4 camere în care dorești să te cazezi. Acestea sunt cu pat single, dar mare (1.40×2.00m) sau pat dublu king size (1.60×2.00m). Poți alege o cameră cu baie proprie sau cu baie comună, costul nu se modifică. Totodată, în cadrul cazării vă oferim micul dejun în regim catering, gratuit.

Facilități: baie, bucătărie cu cuptor (pentru cei care vor să gătească), grătar, foișor, parcare, wi-fi, televizor în cameră

NOU – Pachet pentru însoțitori: doar în limita locurilor disponibile (de aceea vă rugăm mult să vă interesați în prealabil). La cerere, se pot organiza activități recreaționale pentru copii, în curte. Costul este de 130 de lei/persoană cu mic dejun inclus. Activitățile pentru copii nu sunt incluse în prețul cazării.

Mesele:

Masa de dimineața este din partea casei, cea de prânz ne-o pregătim noi înainte de tură (sandwich-uri, batoane energizante, fructe etc.), iar cea de seară o servim în oraș, la unul dintre cele mai bune restaurante. Opțional, putem comanda mâncarea acasă, în caz că dorești să petreci mai mult timp pe pumptrack sau pe rampe.

Ce trebuie să aduci cu tine:

Important este să ai echipament de protecție, iar casca este obligatorie! Mănușile sunt de preferat, iar genunchierele și cotierele sunt opționale. Dacă nu deții echipament de protecție, te rugăm să ne anunți în momentul în care faci rezevarea. Un rucsac cu un compartiment dedicat pentru lichide este de asemenea de preferat.

Costul:

Pentru un weekend, de vineri până duminică, așadar 3 zile de plimbări cu două nopți de cazare și toate facilitățile incluse, prețul este de 699 de lei/persoană (discount de 10% pentru rezervările făcute cu minim o lună înainte).

Dacă vii cu propria bicicletă electrică, costul este de 600 de lei (discount de 50 de lei pentru rezervările făcute cu minim o lună înainte, adică 550 de lei/persoană). Pentru rezervare, este necesară plata unui avans de 150 de lei.

În caz de vreme nefavorabilă (cod galben/portocaliu/roșu emis de ANM), tura poate fi amânată sau anulată, în acest caz avansul fiind returnat. În caz de neprezentare sau orice alt motiv, avansul nu mai poate fi returnat.

Rezervare:

Trimite-ne un e-mail la echipa@freerider.ro, alături de numele și numărul tău de telefon, iar noi îți vom oferi toate detaliile necesare rezervării. Este important să ne menționezi înălțimea ta, astfel încât să știm cum repartizăm bicicletele celor încriși.

Lista de biciclete

1 bicicletă Haibike Sduro HardSeven 5.0, roți 27.5 inch, dimensiunea 40cm (S) – pentru persoane cu înălțimea între 1.60m și 1.75m sau copii (minim 1.60m).
5 biciclete Haibike Sduro HardNine 3.0, roți 27plus sau 29 inch, dimensiunea 45cm (M) și 50 cm (L) – pentru persoane cu înălțimea între 1.70m și 1.85m, respectiv 1.80m și 1.95m
2 biciclete Haibike Sduro FullSeven, cu roți 27plus inch, dimensiunea 45 cm (M) și 50cm (L) – pentru persoane cu înălțimea între 1.70m și 1.85m, respectiv 1.80m și 1.95m
1 bicicletă Habike Xduro HardSeven, cu roți 27plus, dimensiunea 45cm (M) – pentru persoane cu înălțimea între 1.65m și 1.80m

Ce specificații tehnice au bicicletele?

Acestea sunt dotate cu motoare Yamaha PW-ST 2020/2021/2022 sau Bosch, de 250W (puterea maximă reglementată de UE), cuplu de 70 sau 75Nm și te susțin până la o viteză maximă de 25 km/h. Pe bicicleta electrică pedalezi la fel ca pe o bicicletă obișnuită, doar că motorul te susține la pedalat, cu moduri diverse de putere. Dacă nu știi exact ce este o bicicletă electrică poți citi aici. Acumulatorul este cel mai mare disponibil, de 500Wh și-ți va ajunge în medie pentru 30-40 de km cu o diferență de nivel între 1.000 și 1.400 metri.

Atenție, bicicletele nu dispun de manetă de accelerație, se mișcă din loc doar atunci când pedalezi! 

Calendar:

Oricând în timpul săptămânii (de luni până joi) și în weekend-uri, după cum urmează:

VERIFICĂ AICI CALENDARUL.

FOARTE IMPORTANT: PRECIZAȚI LA ÎNSCRIERE NIVELUL VOSTRU. În acest fel, nu vor exista discrepanțe între membri grupului! Recomandăm o greutate maximă de 90 de kg pentru rider la turele lungi, căci în cazul persoanelor mai grele, acumulatorul va avea o durată de viață semnificativ mai mică.

Localizare:

Suntem localizați în satul Lerești, lângă Câmpulung Muscel, județul Argeș. Din București, se ajunge pe autostrada A1, apoi pe drumul național care leagă Piteștiul de Câmpulung, recent asfaltat. Drumul ar trebui să dureze 1 oră și jumătate (aproximativ).

Review-uri și localizare pe Google Maps: