Echipament pentru bicicleta electrică

Posted on Posted in Uncategorized

Probabil că te întrebi ce echipament ai nevoie dacă vii să te plimbi cu o bicicletă electrică. În principiu, echipamentul este similar cu cel folosit pentru o bicicletă obișnuită, însă este bine de subliniat faptul că o bicicletă electrică este ceva mai grea, așadar unii poate că vor simți nevoia pentru protecție suplimentară.

1.Casca – poate fi una standard, deși căștile concepute special pentru bicicletele electrice sunt mai voluminoase, zona de protecție fiind ceva mai mare. Căștile standard sunt de preferat deoarece sunt mai aerisite, iar vara, mai comode.

2.Mănușile – bicicleta fiind mai grea, o să ții mai ferm de ghidon la vale, prin urmare îți recomandăm mănuși cu degete, cu podul palmei îngroșat. Deși bicicletele noastre sunt prevăzute cu suspensii performante, nu strică niciodată o pereche de mănuși comodă, care să aibă punctele de contact prevăzute cu silicon.

3.Cotiere și genunchiere – ideale pentru începători sau pentru care vor un plus de siguranță. O căzătură nu este niciodată un eveniment plăcut, însă un set de cotiere, genunchiare sau chiar tibiere, îți asigură faptul că vei ieși mai puțin șifonat dintr-o astfel de situație. Folosește-le cu încredere dacă nu ești sigur pe tine!

4.Armură – se folosește în cazuri foarte rare și de regulă la competiții de sport extrem. Aceasta îți va acoperi atât pieptul cât și spatele, însă îți va fi mult mai greu să pedalezi cu ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *